Terrengsykling

December 4th, 2015

Det er ikke bare skiaktiviteter som står i sentrum når man befinner seg i området rundt Sjusjøen, og også terrengsykling er en veldig populær aktivitet.

Området ligger i 800 meters høyde og er som vi allerede har påpekt et av de beste skiområdene i hele Europa. Nå har man imidlertid begynt å få opp øynene for Sjusjøen som utgangspunkt også for sykling, og herfra kan man gjennomføre en rekke rundturer på alt fra 8 kilometer (rundt Sjusjøen) og milevis innover mot Øyerfjellet.

Variert vanskelighetsgrad

terrengsykling
Det beste med å ha Sjusjøen som utgangspunkt for sykling er at alle kan finne en vanskelighetsgrad som passer dem, og her får vi alt fra rolige fjellformasjoner som gir lett sykling til mer krevende løyper som er både bratt og steinete.

Noe som er populært å gjøre er å sette seg en konkret mål for turen, noe som vil gjøre underverker for motiviasjonen, og det kan f.eks. være å kombinere en sykkeltur med en kort fottur opp til en eller flere av de lokale fjelltoppene på rundt 1000 meter.

Ønsker du en noe mer krevede tur kan rundturen på omtrent tre mil være et godt valg. Denne ruten er preget av lite biltrafikk og går på sørsiden av Natrudstilen. Her får vi mer variert kvalitet på veiene/stiene og man følger blindveien i seige motbakker opp mot Gjestebodåsen. Derifra kan vi oppleve noen herlige kilometer på en hyggelig kjerrevei, før turen avsluttes over Storåsen på tur tilbake til Sjusjøen.

Er du en av dem som kjenner at hjertet pumper når du spinner roulettehjulet så vil en sykkeltur langs en av stiene rundt Sjusjøen, for eksempel den som går opp mot Mostefjell og Sollifjell være perfekt for deg. Her får du en løype som er adskillig mer steinete og bratt, men hvor store deler av den allikevel kan sykles.

Ta med deg sykkelen til Sjusjøen og få en flott opplevelse på to hjul!

Comments are closed.