Litt historikk

May 4th, 2014

Sjusjøen er et sted med en lang og nærmest vakker historie, men det er ikke alle som er klar over hvorfor stedet har blitt slik som det er i dag.

Trygt plassert i Ringsaker kommune ligger Sjusjøen 850 meter over havet, og knappe 20 km fra Lillehammer. Sjusjøen er også allment kjent for å være det aller største hytteområdet i Norge, og det er kanskje ikke så rart ettersom stedet er kjent som et skikkelig ‘snøhull’.

Masse hytter

sjusjøen historie

At vi her har lange og snørike vintere har naturligvis gjort det høyaktuelt for skiturisme av forskjellig slag, og dette igjen har ført til at hyttene har poppet opp som paddehatter.

I det umiddelbare nærmområdet til Sjusjøen finner vi mange tusen hytter, og omgivelsene er preget av skogs- og fjellterreng. Som vi nevnte på forsiden finner vi her både skisenter hotell, flere butikker og selvsagt også puber, restauranter og kafeer.

Hvis du er av typen som liker fjellaktiviteter kan vi lokke deg med et stort nettverk av stier som går både i skogen og i fjellet.

Historisk

Historisk sett kan vi si at Sjusjøens start kan dateres tilbake til den siste halvdelen av 1600-tallet, og det var på denne tiden at setrene begynte å utivkles. Turismen ser man for seg at startet allerede på 1800-tallet da driftige budeier startet med både servering av seterkost og en beskjeden utleie av senger.

Etter hvert av har den spede starten for dennen formen for turisme utviklet seg til det moderne ferie- og aktivitetsstedet som Sjusjøen faktisk har blitt. Stedet er blant landets absolutt mest populære og totalt finner vi rundt regnet 1000 senger og 3000 hytter her. Hvis du ønsker å finansiere en ferie til Sjusjøen kan du stikke innom denne siden og lese om ferielån – dette er det stadig flere som benytter seg av i dag, og du får dermed muligheten til å oppleve en høyfjellsferie som du garantert ikke finner maken til!

Comments are closed.