Best på ski!

April 3rd, 2014

Sjusjøen er som vi allerede har nevnt et vanvittig skisted for de som elsker å gå på langrenn, og i følge VG er vi faktisk landets beste på akkurat dette!

Det er vi ikke så rent lite stolt av, og når man tenker på at det venter hundrevis av kilometer med skispor som venter på deg så er det bare én ting å gjøre: spenn på deg skiene og legg i vei!

Magisk stemning

sjusjøen skiløyper
Det er når du kun hører lyden av din egen pust og dine egne stavtak at du kjenner den vanvittige gleden og overskuddet det gir å gå på langrennsski her i Sjusjøen. Som sagt har vi hundrevis av kilometer med preparerte skiløyper som venter på den aktivitetsglade, og dette betyr naturligvis at dette blir som et Mekka å regne.

Stor hemmelighet

De lokale skientusiastene har naturligvis vært klar over hvilket eldorado nærområdet har vært og er, og det gjøres en formidabel innsats av løypemannskaper for å holde traseene åpne fra desember til påsken er overstått. Det betyr at du som skiløper kan hygge deg med nypreparerte løyper til enhver tid, og det gjelder enten du driver med klassisk langrenn eller skøyting! I praksis betyr det at de som holder løypene åpne starter arbeidsdagen midt på natten og avsluttes når vanlige folk står opp, og det er nettopp denne innsatsen som gjør at Sjusjøen plasserer seg helt i Norges-toppen, ja kanskje til og med Europa-toppen, når det kommer til skiløyper.

Millionbeløp

Å sørge for et slikt tilbud for både innbyggere og turisme koster selvsagt penger, og årlig er det snakk om beløp på langt over 3 millioner kroner for kjøre løyper. I tillegg kommer det syvsifrede beløp for kunstsnøløypa som ligger ved Natrudstilen. Denne finansieringen har man fått til ved at både grunneiere, næringsliv, velforeningen, skiforeningen samt bidra fra hytteeiere bidrar, og dette er helt nødvendig.

Det er derfor med stolthet at vi kan ønske velkommen til Norges og Europas beste skisted – Sjusjøen!

Comments are closed.